perjantai 18. marraskuuta 2011

Ensimmäinen kipsaus

Kampurajalkojen hoidot aloitettiin kipsauksella. Se on kai kaikilla sama, en ainakaan ole koskaan kuullut että mentäisiin suoraan akillesjänteiden leikkaukseen tai tankokenkähoitoon.

Kipsejä vaihdeltiin 5-10 vuorokauden välein muistaakseni kuusi eri kertaa.Seitsemäs kerta oli leikkauksen jälkeen ja silloin kipsejä pidettiin kolme viikkoa.

Tältä näyttivät ensimmäiset kipsit:



Kipsimateriaali oli ehkä lasikuitua, ei kuitenkaan sitä perinteistä, joka pitää leikata auki. Nämä sai rullattua auki. Kipsien päällä on sideharsot suojaamassa. Varpaat jätettiin auki, jotta pystyttiin seuraamaan väriä ja lämpöä. Kipsit painoivat n. 50 g, siis todella vähän!

Kipsaukset olivat meille maksuttomia. Yliopistosairaalassa kävimme taksilla, ja näitä matkoja varten saimme lääkäriltä lausunnon, jonka perusteella saimme KELA:n maksamaan taksimatkat. Maksoimme itse vain omavastuuosuuden 9 € / suunta ja taksikuski laskutti KELA:lta ylimenevän osuuden.

Matkoihin kului aina 2-2,5 h / suunta, itse kipsaus kesti noin 10 minuuttia. Sain itse ottaa kipsit aina edellisenä iltana pois, jolloin kylvetyskin onnistui. Kipsaava lääkäri oli aivan ihana, hän antoi ensimmäisenä käyntikorttinsa (mitä kukaan lääkäri ei ole milloinkaan ennen tehnyt!) ja sanoi, että aina saa soittaa kunhan asia vaan edes sivuuttaisi kampurajalkoja. Lääkäri kertoi kampurajaloista, kipsauksista ja tulevasta tankokenkähoidosta ja jokaisen käynnin jälkeen jäi turvallinen ja varma olo; kampurajalkaisuus saadaan hoidettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti